- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciocanelele de pui in crusta dulce este un preparat delicios pe care trebuie sa il preparati pentru o cina in familie.Fiind crocante ciocanelele se pot servi si reci, a doua zi.
Ingrediente
- 6 ciocanele de pui
- 200 gr merisoare
- 2 oua
- 50 gr zahar
- zeama de la 1/2 portocala
- 200 gr faina
- 250 gr fulgi de porumb
- 1 cub de unt
- 2 linguri cu vin
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Ciocanelel;e de pui se curata si se spala in apa rece, apoi se fierb 15 minute intr-o cratita cu apa si putina sare.
- Intr-un bol se bat ouale cu putina sare. Pe o farfurie adanca se pune faina amestecata cu sare si piper macinat. Pe alta farfurie se pun fulgii de porumb maruntiti.
- Intr-o tigaie se soteaza 100 gr de merisoare in cubul de unt, iar restul de merisoare se folosesc pentru prepararea sosului: intr-o craticioara, se pune zaharul, merisoarele, vinul, zeama de portocala si se lasa sa fiarba 10 minute, pana ce fructele se sparg usor si se leaga sosul.
- Se sterg bucatile de pui cu un servet, se trec prin amestecul de faina, apoi prin ou, prin soteul de merisoare, iar la final prin fulgii de porumb.
- Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si se prajesc ciocanelele pana devin aramii. Fiind crocante, se pot servi alaturi de sosul de merisoare sau de un sos picant cremos sau alaturi de un piure fin.