- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru cei care nu stiu sa faca peste pane va oferim o reteta clasica de cod pane, fiind printre altele si cea mai simpla si cea mai des folosita de gospodine.
Ingrediente
- 8 fileuri de cod
- faina
- 2 oua
- pesmet
- sare
- ulei
- unt
Instructiuni de preparare
- Fileurile de peste se spala si se sterg cu servete absorbante pestru a se scurge surplusul de apa.
- Se pune faina pe o farfurie intinsa, ouale se bat ca pentru omleta intr-un castron iar pesmetul se pune pe o farfurie intinsa. In farfuria cu faina se prasara putina sare.
- Se pune o tigaie cu ulei la incins, apoi se iau pe rand fileurile de peste, si se trec prin faina, ou si pesmet apoi se pun in in leiul incins, lasand focul mai mic.
- Pestele se tine la prajit 5 minute pe fiecare parte, iar in momentul cand este gata se scoate pe servete absorbante si se pune pe fiecare bucata cate putin unt.
- Crusta ar trebui să fia aurie si crocanta iar pestele sa fie moale si gustos.