Merluciu festiv

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merluciul festiv este un preparat cu care puteti oricand sa surprindeti invitatii in mod placut.

Ingrediente

    • 1,3 kg merluciu sau stavrid
    • 13 fire de ceapa verde
    • 8 fire de usturoi verde
    • 2 legaturi marar verde
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 160 gr masline verzi
    • 120 ml ulei
    • 90 ml vin alb
    • piper
    • sare
    • 7-8 rosii cherry

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 60 minute

  1. Tai ceapa si usturoiul in bucati de 3 cm lungime si le inabusi in 50 ml ulei incins, cu putina apa calda.
  2. Speli pestele si il tai in 12 bucati subtiri, pe care le prajesti in ulei incins. Daca ai cumparat bucati de peste mai mic, nu e nevoie sa-l mai tai. Pui peste impreuna cu uleiul in care l-ai prajit intr-o cratita si le fierbi timp de 5 minute, impreuna cu verdeata care a fost inabusita separat. Adaugi vinul, sare, piper, mararul si patrunjelul taiate marunt, maslinele fara samburi si rosiile cherry decojite.
  3. Cand s-a racit amestecul, asezi totul cu grija pe un platou. Servesti pestele rece. Este potrivit pentru o masa festiva.

Recomandari

Friptura sau Gratar