- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merluciul festiv este un preparat cu care puteti oricand sa surprindeti invitatii in mod placut.
Ingrediente
- 1,3 kg merluciu sau stavrid
- 13 fire de ceapa verde
- 8 fire de usturoi verde
- 2 legaturi marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 160 gr masline verzi
- 120 ml ulei
- 90 ml vin alb
- piper
- sare
- 7-8 rosii cherry
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 60 minute
- Tai ceapa si usturoiul in bucati de 3 cm lungime si le inabusi in 50 ml ulei incins, cu putina apa calda.
- Speli pestele si il tai in 12 bucati subtiri, pe care le prajesti in ulei incins. Daca ai cumparat bucati de peste mai mic, nu e nevoie sa-l mai tai. Pui peste impreuna cu uleiul in care l-ai prajit intr-o cratita si le fierbi timp de 5 minute, impreuna cu verdeata care a fost inabusita separat. Adaugi vinul, sare, piper, mararul si patrunjelul taiate marunt, maslinele fara samburi si rosiile cherry decojite.
- Cand s-a racit amestecul, asezi totul cu grija pe un platou. Servesti pestele rece. Este potrivit pentru o masa festiva.