- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile de peste trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte gustoase si aromate, pe care le puteti servi atat calde cat si reci.
Ingrediente
- 3 fileuri de cod
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 fir de praz
- 1 lingurita cu piper in 4 culori
- 1 ceapa rosie
- 1 bucata de ardei iute
- 1 lingura patrunjel
- 1 lingura marar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 30 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute
- Tai fileurile in cuburi potrivite si le pui intr-un castron. Macini piper deasupra, torni zeama de lamaie si sosul de soia si lasi amestecul la rece, acoperit, timp de o ora.
- Dupa ce a stat la marinat, scurgi pestele si insiri bucatile pe bete de frigarui, tinute in prealabil in apa, alternand cu felii de praz. Pui frigaruile pe un gratar incins, uns cu putin ulei.
- Lasi 2-3 minute pe fiecare parte si intorci cu grija. Daca se lipeste de gratar carnea, o dezlipesti cu o paleta.
- Pentru garnitura, feliezi legumele cat mai subtiri si le stropesti cu suc de lamaie, proaspat stors. Pui garnitura pe un platou si asezi deasupra frigaruile fierbinti. Servesti frigaruile imediat, presarate cu patrunjel.