- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muschiul de caprioara la frigare este un preparat vanatoresc pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 2 muschi de caprioara
- usturoi
- 2 linguri cu unt
- 175 ml vin
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Carnea de caprioara se marineaza 10-12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie sa acopere bine carnea, care se intoarce dupa cateva ore, batand-o usor cu un batator inainte de a o pune din nou in solutie.
- Stergi muschiul, il despici usor, il ungi cu unt topit, sarezi, piperezi si pui pe frigare. Frigarea o pui direct pe jar si o tii pana cand carnea capata o crusta protectoare.Intorci frigarea, o inalti eventual pe o bucata de lemn si continui frigerea.
- Cand carnea devine frageda, o stropesti cu vin si cu putin unt si o mai lasi 15 minute pe jar moale.
- Servesti friptura feliata cu garnitura de cartofi prajiti, stropita cu mujdei de usturoi, cu putina paine proaspata si un pahar cu vin rosu.