- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Escalopul de vitel cu sos tomat si ciuperci este un preparat dobrogean pe care daca il veti gusta o data va va surprinde prin gustul si aroma lui.
Ingrediente
- 8 felii carne de vitel
- 100 gr unt
- 1 ceapa
- 300 gr ciuperci
- patrunjel verde
- 3 linguri pasta de tomate
- 100 ml vin alb
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Feliile subtiri de carne se rumenesc in unt fara sa se dea prin ou si pesmet, apoi se scoate carnea pe o farfurie care se tine la cald.
- Se toaca ceapa si ciupercile si se rumenesc usor in untul in care s-a rumenit carnea, adaugand vinul, pasta de tomate, supa de carne sau apa calda, sare si piper. Se fierbe sosul cu ciuperci si cand zeama a scazut se da la o parte de pe foc.
- Se asaza feliile de carne pe un platou si deasupra se toarna sosul si se presara patrunjel verde tocat marunt.