- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gaina umpluta cu tocatura de ficat este un preparat cu care ii veti surprinde pe cei dragi datorita gustului bun si al aspectului desavarsit.
Ingrediente
- 1 gaina mijlocie
- 8-10 ciuperci
- 250 gr ficat de pasare
- 500 ml vin alb
- 2 linguri cu unt
- 200 ml supa sau apa
- sare
- verdeata
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati de pene si de fulgi pasarea, goliti-o si spalati-o cu multa apa rece sau calduta. Pastrati separat capul si ghearele (pentru aspic), strangeti in farfurie ficatul, pipota si inima. Sarati pasarea pe dinauntru, lasati-o sa stea 15 minute, timp in care pregatiti umplutura.
- Curatati ciupercile de pielita care acopera palariile, curatati si aruncati partea care a stat in pamant. Separati piciorusele si spalati-le in mai multe ape. Tocati marunt piciorusele, iar palariile ciupercilor taiati-le sferturi. Amestecati cu verdeata tocata fin, sarati si piperati.
- Puneti ficatul sa fiarba 2-3 minute in clocot, scurgeti si tocati marunt. Puneti tocatura peste ciuperci, amestecati si umpleti gaina. Asezati peste umplutura o felie de franzela ca sa nu curga umplutura.
- Asezati gaina in cratita mare sau in oala smaltuita de lut, unsa cu unt, turnati supa sau apa si vin alb.
Fierbeti gaina pe plita 1/2 ora, apoi asezati vasul in cuptor sa scada 1 ora. Incercati carnea (cu fUrculita) daca este facuta.
- Serviti friptura transata, avand alaturi bucati de umplutura, paine proaspata, legume sote, salata de sezon si vin alb sec.