Gaina umpluta cu tocatura de ficat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gaina umpluta cu tocatura de ficat este un preparat cu care ii veti surprinde pe cei dragi datorita gustului bun si al aspectului desavarsit.

Ingrediente

    • 1 gaina mijlocie
    • 8-10 ciuperci
    • 250 gr ficat de pasare
    • 500 ml vin alb
    • 2 linguri cu unt
    • 200 ml supa sau apa
    • sare
    • verdeata
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati de pene si de fulgi pasarea, goliti-o si spalati-o cu multa apa rece sau calduta. Pastrati separat capul si ghearele (pentru aspic), strangeti in farfurie ficatul, pipota si inima. Sarati pasarea pe dinauntru, lasati-o sa stea 15 minute, timp in care pregatiti umplutura.
  2. Curatati ciupercile de pielita care acopera palariile, curatati si aruncati partea care a stat in pamant. Separati piciorusele si spalati-le in mai multe ape. Tocati marunt piciorusele, iar palariile ciupercilor taiati-le sferturi. Amestecati cu verdeata tocata fin, sarati si piperati.
  3. Puneti ficatul sa fiarba 2-3 minute in clocot, scurgeti si tocati marunt. Puneti tocatura peste ciuperci, amestecati si umpleti gaina. Asezati peste umplutura o felie de franzela ca sa nu curga umplutura.
  4. Asezati gaina in cratita mare sau in oala smaltuita de lut, unsa cu unt, turnati supa sau apa si vin alb.
    Fierbeti gaina pe plita 1/2 ora, apoi asezati vasul in cuptor sa scada 1 ora. Incercati carnea (cu fUrculita) daca este facuta.
  5. Serviti friptura transata, avand alaturi bucati de umplutura, paine proaspata, legume sote, salata de sezon si vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar