- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de porc cu varza calita este un preparat foarte gustos si aromat si care se si prepara repede.
Ingrediente
- 6 antricoate de porc
- 1 lingura cu unt
- sare
- piper macinat
- 1 varza alba de 2 kg
- 1 ceapa
- 3 rosii
- 175 ml ulei
- 1 lingura cu sare grunjoasa
- 2 foi de dafin
- 1 lingura cu cimbru faramitat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati varza, curatati foile vestede, taiati in sferturi si tocati marunt folosind lama unui cutit ascutit sau un aparat special pentru a toca varza. Strangeti varza tocata in vas mare, presarati sarea grunjoasa si amestecati usor. Lasati sa stea 3-5 minute, apoi framantati cu mana amestecul de varza si sare.
- Cand varza lasa suc, spalati cu apa rece si scurgeti in sita, apoi treceti varza in cratita mare in care ati pus ulei. Lucrati la foc mic pana cand varza s-a inmuiat. Tocati ceapa si puneti peste varza, acoperiti cratita si lasati sa fiarba inabusit 1/2 ora. Amestecati din cand in cand ca sa nu se arda sau sa se prinda de vas.
- Curatati rosiile de coaja, tocati marunt, lasati sa fiarba cu varza. Tot acum puneti in mancare foile de dafin si putin cimbru, lasati sa fiarba inca 20 min.
- Curatati antricoatele de oasele mici, spalati carnea, uscati-o in servet curat si bateti cu batatorul de lemn fiecare antricot.
- Frigeti pe jar sau pe gratar carnea pana se patrunde, sarati si piperati cand se poate consuma. Treceti pe farfuriile de servit.
- Serviti antricoatele cu portii de varza si paine de casa langa vin rosu sau rose.