Friptura de porc cu varza calita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de porc cu varza calita este un preparat foarte gustos si aromat si care se si prepara repede.

Ingrediente

    • 6 antricoate de porc
    • 1 lingura cu unt
    • sare
    • piper macinat
    • 1 varza alba de 2 kg
    • 1 ceapa
    • 3 rosii
    • 175 ml ulei
    • 1 lingura cu sare grunjoasa
    • 2 foi de dafin
    • 1 lingura cu cimbru faramitat

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati varza, curatati foile vestede, taiati in sferturi si tocati marunt folosind lama unui cutit ascutit sau un aparat special pentru a toca varza. Strangeti varza tocata in vas mare, presarati sarea grunjoasa si amestecati usor. Lasati sa stea 3-5 minute, apoi framantati cu mana amestecul de varza si sare.
  2. Cand varza lasa suc, spalati cu apa rece si scurgeti in sita, apoi treceti varza in cratita mare in care ati pus ulei. Lucrati la foc mic pana cand varza s-a inmuiat. Tocati ceapa si puneti peste varza, acoperiti cratita si lasati sa fiarba inabusit 1/2 ora. Amestecati din cand in cand ca sa nu se arda sau sa se prinda de vas.
  3. Curatati rosiile de coaja, tocati marunt, lasati sa fiarba cu varza. Tot acum puneti in mancare foile de dafin si putin cimbru, lasati sa fiarba inca 20 min.
  4. Curatati antricoatele de oasele mici, spalati carnea, uscati-o in servet curat si bateti cu batatorul de lemn fiecare antricot.
  5. Frigeti pe jar sau pe gratar carnea pana se patrunde, sarati si piperati cand se poate consuma. Treceti pe farfuriile de servit.
  6. Serviti antricoatele cu portii de varza si paine de casa langa vin rosu sau rose.

Recomandari

Friptura sau Gratar