- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Incercati reteta de cotlete aromatizata daca doriti sa aveti pe masa de Paste un gust exotic de miel.Gustul cepei caramelizate va cuceri!
Ingrediente
- 8 bucati de cotlet de miel( cu costite cu tot)
- 4 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri rozmarin uscat
- 2 catei de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 4 linguri ulei
- 6-7 cartofi fierti
- 2 cepe
- 1 lingura zahar
- 50 ml vin rosu
- 50 gr unt
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Zdrobesti usturoiul, il amesteci cu zeama de lamaie, rozmarinul, sare si piper. Freci cotletele de miel cu aceasta pasta si le rumenesti usor intr-o tigaie mare, cu 2 linguri de ulei incins si 20 gr de unt. Adaugi vinul alb si 50 ml de apa. Acoperi tigaia cu capac si lasi sa fiarba circa 30 de minute. Daca mai e nevoie mai adaugi apa.
- Tai cartofii felii groase si-i rumenesti usor in restul de unt.Ii condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si ii presari cu rozmarin.
- Caramelizezi zaharul,torni vinul rosu si pui ceapa taiata julien. Lasi pana se inmoaie si scade sosul.Pui sare si piepr, dupa gust.
- Servesti cotletele alaturi de cartofi cu rozmatin si de ceapa caramelizata.