- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul prajit cu usturoi este gustos si delicios, fiind un preparat tipic pescaresc.
Ingrediente
- 1 crap mare
- 200 ml ulei
- sare
- 2 linguri cu faina
- 6-8 catei mari de usturoi
- 2 linguri cu apa
- 2 linguri cu otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati pestele de aripioare si de solzi, despicati burta si goliti de intestine. Strangeti icrele sau laptii in farfurie. Scoateti cu atentie osul amar (daca vreti sa prajiti si capul).
- Spalati in 2-3 ape reci si sarati pestele pe dinauntru. Lasati pestele sa stea cu sarea pe el 15 minute, apoi taiati-l felii groase de 3-4 cm, pe care le treceti prin faina si le prajiti in ulei fierbinte. Scoateti feliile de peste pe servetele de hartie, apoi treceti-le pe farfurii.
- Faceti un sos din: usturoi pisat, sare, 2 linguri cu otet, 2 linguri cu apa si 2 linguri cu ulei in care s-a prajit pestele. Omogenizati si turnati peste feliile de peste si serviti cu mamaliga calda.