Crap prajit cu usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul prajit cu usturoi este gustos si delicios, fiind un preparat tipic pescaresc.

Ingrediente

    • 1 crap mare
    • 200 ml ulei
    • sare
    • 2 linguri cu faina
    • 6-8 catei mari de usturoi
    • 2 linguri cu apa
    • 2 linguri cu otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare  1 ora

  1. Curatati pestele de aripioare si de solzi, despicati burta si goliti de intestine. Strangeti icrele sau laptii in farfurie. Scoateti cu atentie osul amar (daca vreti sa prajiti si capul).
  2. Spalati in 2-3 ape reci si sarati pestele pe dinauntru. Lasati pestele sa stea cu sarea pe el 15 minute, apoi taiati-l felii groase de 3-4 cm, pe care le treceti prin faina si le prajiti in ulei fierbinte. Scoateti feliile de peste pe servetele de hartie, apoi treceti-le pe farfurii.
  3. Faceti un sos din: usturoi pisat, sare, 2 linguri cu otet, 2 linguri cu apa si 2 linguri cu ulei in care s-a prajit pestele. Omogenizati si turnati peste feliile de peste si serviti cu mamaliga calda.

Recomandari

Friptura sau Gratar