Friptura de cerb cu sos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de cerb cu sos este un preparat vanatoresc pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 1 pulpa de cerb
    • 4 linguri cu otet
    • 175 ml vin rosu
    • sare
    • coriandru
    • piper boabe
    • sare
    • 2-3 cuisoare

    PENTRU SOS:

    • 100 gr macese rosii
    • 2-3 cuisoare
    • 150 ml vin rosu
    • coaja de lamaie
    • 2 linguri cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti carnea si o speli, apoi o pui intr-o oala mare in care clocoteste apa. Oparesti doar 10 minute, stingi focul, arunci apa,apoi umpli oala cu apa rece in care adaugi 4 linguri cu otet, 175 ml vin rosu, sare, piper, coriandru si cuisoare.
  2. Fierbi sosul la foc domol 2 ore, si cand cand carnea este fiarta o scoti, o tai bucati potrivit de mari si o servesti in farfurii intinse, cu garnitura de legume sote si, eventual, cu verdeata sau condimente dorite.
  3. Sosul il faci pe foc mic: torni vinul peste macese si le fierbi impreuna un sfert de ora. Dupa care strecori. Adaugi cuisoare, coaja de lamaie, zahar, sare si fierbi toate inca 10 minute. Torni fierbinte peste carne. Servesti cu paine proaspata si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar