- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de cerb este un preparat vanatoresc de exceptie pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 1 kg sau 2 kg muschi de cerb
- 200 gr slanina
- sare
- 1 capatana de usturoi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 telina
- 1 morcov
- 1 ceapa
- cimbru
- piper boabe
- 2 linguri cu ulei
PENTRU SOS:
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina
- 3-4 linguri cu smantana
- sare
- 150 ml vin rosu
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti carnea, o speli cu apa calduta, o impanezi cu bucati mici de slanina.Crestaturile in care pui slanina le faci oblic pe suprafata muschiului, ca sa nu alunece umplutura. Alternezi slanina si usturoi.
- Ungi tava cu ulei, pui un strat de legume taiate julien si restul de usturoi, pui sare, piper boabe, cimbru si 1 ceasca de apa. Asezi friptura peste legume si dai la cuptor 1 ora.
- Intorci friptura, adaugi vinul si mai lasi 1 ora la foc viu. Stropesti friptura in timp ce se face, cu sosul ei.
- Cand friptura e gata, o scoti si o tai felii. Legumele din tava le treci prin sita, amesteci cu sosul de friptura si cu sos de unt (preparat astfel: topesti untul intr-o cratita, adaugi faina in ploaie, omogenizezi, subtiezi cu smantana). Fierbi incet 10 minute dupa care il torni peste carne.
- Servesti friptura de cerb cu paine proaspata si legume sote si un pahar cu vin rosu, sec.