- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile sunt delicioase si foarte indragite de copii.
Ingrediente
- 500 gr muschiulet de porc
- 500 gr carne frageda de miel, de vitel sau de porc
- 1 ceapa
- 2 oua
- piper macinat
- sare
- maghiran
- patrunjel tocat
- coaja de lamaie
- 300 gr slanina sarata sau afumata (bucata intreaga)
- ardei gras
- 2 rosii
- 1 castravete crud sau murat
- 1 felie de franzela
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli carnea si o toci cu lama unui cutit ascutit. Lucrezi in vas adanc, ca sa ai loc pentru toate ingredientele. Amesteci peste carne ceapa tocata, sare, piper, maghiran, rozmarin sau cimbru, coaja de lamaie, verdeata tocata, 2 oua crude si 1 felie de paine bine faramitata.
- Amesteci totul bine, faci o bucata mare de tocatura pe care o pui pe gratarul pus pe jar. Lasi sa prinda crusta, intorci, frigi si pe partea cealalta. Scoti de pe gratar, lasi deoparte.
- Tai slanina pe lungul ei in doua parti egale, apoi in felii subtiri pe care le infigi in frigare. Tii pe jar si intorci des pana cand se rumenesc toate feliile.
- Folosesti alte frigarui curate (cate persoane ai la masa) pe care pui la rand: 1 felie de rosie, 1 felie de friptura, 1 felie de castravete, 1 felie de slanina, 1 felie de ardei, 1 felie de rosie, iar slanina, alta leguma, 1 felie de friptura. Astfel pregatite, pui frigaruile in farfurii langa felii de paine proaspata si felii de legume crude sau murate, alaturi de un pahar cu vin rosu.