- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura aromata de porc este un preparat foarte gustos cu care puteti impresiona invitatii cu ocazia mesei de Craciun!
Ingrediente
- 1 kg piept de porc
- 1,5 litri bere neagra
- 1 portocala
- 2 linguri unt
- 1 kg cartofi
- 1 lingurita cuisoare
- 1 foaie de dafin
- 1 fir de rozmarin
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune carnea intr-o cratita, adauga berea si lasa sa fiarba timp de o ora pana cans scade aproape de tot. daca zeama scade prea repede, da focul mai mic si intoarce carnea astfel incat sa fie fiarta pe toate partile. Cand carnea este fiarta se scoate intr-o tava si se pune lanag ea zeama ramasa.
- Cu un cutit crusteaza soriciul in patratele in care infige cuisoare. toarna zeama de la portocala, pune putina sare si baga tava la cuptor 90 de minute. Din cand in cand intoarce carnea ca sa se rumeneasca frumos si sa nu se inngreasca.
- Intre timp, se fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Dupa 15 minute, scurge apa si curata-i de coaja. Cu 20 de minute inainte de a opri focul la cuptor, asaza cartofii langa bucata de carne si pune unt pe ei. pentru mai mult gust, infige in fiecare cartof cateva frunze de rozmarin.
- Pieptul de porc se serveste cald, alaturi de cartofi, iar optional poti adauga cateva cubulete de mango sau ananas.