Muschi de vita in aluat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reusita unei mese de duminica va este garantata de aspectul muschiului de vita intr- un aluat crocant, alaturi cateva ciupercute si de ce nu, alaturi de un pahar de vin rosu.

Ingrediente

    • 2 kg muschi de vita
    • 400 gr ciuperci
    • 1 ceapa
    • ulei
    • 1 foaie aluat foitaj
    • 200 ml vin rosu
    • 150 gr masline
    • cimbru
    • coriandru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Amesteca vinul cu 3  linguri de ulei, coriandru si cimbru. Unge muschiul cu acest amestec si lasa-l la rece cateva ore, chiar si pste noapte.
  2. Dezgheata aluatul la temperatura camerei. Pune ulei intr-o cratita si frige muschiul pe toate partile, pana se rumeneste, apoi scoate-l pe o farfurie.
  3. In grasimea ramasa, caleste ceapa, ciupercile si maslinele, toate tocate marunt. Cand a scazut zeama, sareaza, dupa gust.
  4. Intinde aluatul, gros cam de 2 cm, pune sosul de ciuperci si asaza peste muschi, apoi inveleste totul in aluat.
  5. Din rsturile de aluat, fa mici decoratiuni.
  6. Unge o tava cu ulei, asaza muschiul si baga tava in cuptorul incins, timp de 50-60 de minute, apoi scoate-l, lasa-l sa se raceasca dupa care il poti felia si servi alaturi de garnitura preferata.

Recomandari

Friptura sau Gratar