- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reusita unei mese de duminica va este garantata de aspectul muschiului de vita intr- un aluat crocant, alaturi cateva ciupercute si de ce nu, alaturi de un pahar de vin rosu.
Ingrediente
- 2 kg muschi de vita
- 400 gr ciuperci
- 1 ceapa
- ulei
- 1 foaie aluat foitaj
- 200 ml vin rosu
- 150 gr masline
- cimbru
- coriandru
- sare
Instructiuni de preparare
- Amesteca vinul cu 3 linguri de ulei, coriandru si cimbru. Unge muschiul cu acest amestec si lasa-l la rece cateva ore, chiar si pste noapte.
- Dezgheata aluatul la temperatura camerei. Pune ulei intr-o cratita si frige muschiul pe toate partile, pana se rumeneste, apoi scoate-l pe o farfurie.
- In grasimea ramasa, caleste ceapa, ciupercile si maslinele, toate tocate marunt. Cand a scazut zeama, sareaza, dupa gust.
- Intinde aluatul, gros cam de 2 cm, pune sosul de ciuperci si asaza peste muschi, apoi inveleste totul in aluat.
- Din rsturile de aluat, fa mici decoratiuni.
- Unge o tava cu ulei, asaza muschiul si baga tava in cuptorul incins, timp de 50-60 de minute, apoi scoate-l, lasa-l sa se raceasca dupa care il poti felia si servi alaturi de garnitura preferata.