- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura cu usturoi si sos de rosii stie toata lumea sa faca,dar aceasta reteta are ceva special si anume sosul in care este tinuta bucata de carne peste noapte, ofera carnii un gust special.
Ingrediente
- 1 kg carne de porc
- 250 ml vin rosu
- 1 capatana de usturoi
- 250 ml supa de carne
- ulei de masline
- cimbru
- paprika
- curry
- piper
- pasta de tomate
- sos de soia
Instructiuni de preparare
- Se face o emulsie din ulei, putin sos de soia, cimbru, paprika, curry si piper, cu care se maseaza bucata de carne.Din loc in loc se fac mici crestaturi in care se introduc catei de usturoi.
- Introduci bucata de carne intr-o punga de copt, torni vinul si o lasi la frigider pana a doua zi.
- Pui carnea intr-o tava impreuna cu sosul format,torni supa si o bagi la cuptor, acoperind tava cu folie de aluminiu.
- Dupa 40 de minute inlaturi folia si adaugi pasta de tomate, si o bagi iar la cuptor pana se rumeneste frumos, din cand in cand luand sos cu lingura si turnand peste bucata de carne.
- Cand este rumenita, se scoate din cuptor si se feliaza apoi se serveste alaturi de o garnitura si o salata de cruditati.