- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Medalionul de somon in crusta de masline este un preprat usr, gustos, dar care trebuie servit la masa de pranz, fiind un peste foarte gras.
Ingrediente
- 4 medalioane de somon
- 2 linguri ulei de masline
- 200 gr masline negre
- 400 gr rucola sau salata verde
- piper negru macinat
- sare
PENTRU SOS:
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lamai
Instructiuni de preparare
- Maslinele se curata de samburi, apoi se pun intr-un blender impreuna cu uleiul si se maruntesc, apoi se pun peste bucatile de somon.
- Se pun medalioanele pe o tava unsa cu foarte putin ulei, apoi introduceti tava in cuptor, la foc moderat, 20 de minute.
- Se storc lamaile si se toarna peste salata verde, alaturi de o lingura de ulei.
- Medalioanele de somon se servesc calde cu salata si dressingul deasupra.