- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru cei traditionisti, friptura de miel la cuptor trebuie sa fie pe masa de Paste.Incercati aceasta reteta de pulpa de miel cu rozmarin pentru o aroma orientala desavarsita.
Ingrediente
- 1 pulpa mare de miel
- 4 linguri ulei de masline
- 2-3 ramuri de rozmarin
- 5-6 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- 1 lingura miere de albine
- sare si piper
PENTRU SOS:
- 100 ml otet(sau zeama de lamaie)
- 100 ml apa
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lingurita cimbru
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Cureti bine carnea, o speli si o usuci cu prosoape absorbante, apoi o asezi intr-un vas. Intr-un castron amesteci otetul cu apa, adaugi cateii de usturoi tocati, funzele de dafin si o lingurita de cimbru. Potrivesti de sare si piper, dupa gust. Marinata astfel obtinuta o torni peste pulpa de miel. Acoperi vasul cu o folie de aluminiu si lasi la frigider pentru cateva ore. De preferat este ca carnea sa sta la marinat peste noapte. O data la cateva ore o mai rasucesti pentru ca marinata sa patrunda intreaga suprafata a carnii.
- O scurgi bine de sosul marinat, o asezi intr-o tava unsa cu ulei, torni in tava 200 ml de vin alb, adaugi mierea, cateii de usturoi intregi, crengutele de rozmarin. Potrivesti,dupa gust, cu sare si piper.
- Acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptor pentru circa 2 ore. Din cand in cand mai stropesti friptura cu sosul din tava.
- Inainte cu 30 minute de a fi gata, indepartezi folia de aluminiu si lasi friptura sa se rumeneasca frumos.