Pulpa de miel cu rozmarin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru cei traditionisti, friptura de miel la cuptor trebuie sa fie pe masa de Paste.Incercati aceasta reteta de pulpa de miel cu rozmarin pentru o aroma orientala desavarsita.

Ingrediente

    • 1 pulpa mare de miel
    • 4 linguri ulei de masline
    • 2-3 ramuri de rozmarin
    • 5-6 catei de usturoi
    • 200 ml vin alb
    • 1 lingura miere de albine
    • sare si piper

    PENTRU SOS:

    • 100 ml otet(sau zeama de lamaie)
    • 100 ml apa
    • 4-5 catei de usturoi
    • 2-3 frunze de dafin
    • 1 lingurita cimbru
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti bine carnea, o speli si o usuci cu prosoape absorbante, apoi o asezi intr-un vas. Intr-un castron amesteci otetul cu apa, adaugi cateii de usturoi tocati, funzele de dafin si o lingurita de cimbru. Potrivesti de sare si piper, dupa gust. Marinata astfel obtinuta o torni peste pulpa de miel. Acoperi vasul cu o folie de aluminiu si lasi la frigider pentru cateva ore. De preferat este ca carnea sa sta la marinat peste noapte. O data la cateva ore o mai rasucesti pentru ca marinata sa patrunda intreaga suprafata a carnii.
  2. O scurgi bine de sosul marinat, o asezi intr-o tava unsa cu ulei, torni in tava 200 ml de vin alb, adaugi mierea, cateii de usturoi intregi, crengutele de rozmarin. Potrivesti,dupa gust, cu sare si piper.
  3. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptor pentru circa 2 ore. Din cand in cand mai stropesti friptura cu sosul din tava.
  4. Inainte cu 30 minute de a fi gata, indepartezi folia de aluminiu si lasi friptura sa se rumeneasca frumos.

Recomandari

Friptura sau Gratar