- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand doriti un preparat delicios, dar care totusi sa fie dietetic, nu ezitati sa preparati un kebab de curcan...
Ingrediente
- 1 lingurita seminte de chimen prajite
- 1 catel de usturoi
- 400 gr carne de curcan tocata
- 2 linguri de oregano proaspat maruntit, maghiran sau cimbru
- 1 lamaie mare
- sare
- piper proaspat macinat
- 2 felii groase de paine alba, fara coaja, taiata in cuburi de aproximativ 2 cm
- 8 foi de dafin
- 400 gr salata tanara
Instructiuni de preparare
- Pisati semintele de fenicul si usturoiul intr-un mojar si presarati un varf de sare. Amestecati carnea de curcan tocata cu praful ob?inut, verdeturi, sare si piper. Decojiti lamaia, taiati-o in 4 felii groase care vor fi taiate apoi pe jumatate si in final pe sfert, in functie de marime.
- Din carnea de curcan face?i o chiftelu?a de aproximativ 2 cm diametru. Faceti o frigaruie, puneti prima data o bucatica de paine, apoi o foaie de dafin, o chiftelu?a de carne de curcan, lamaie si inca o chiftelu?a de carne, foaie de dafin, la sfarsit inca o bucatica de paine. Stropiti kebab-urile cu ulei de masline, in special painea.
- Incalziti o tigaie pana se infierbanta si prajiti bucatile de kebab pentru aproximativ 8 minute, intorcandu-le. Tineti seama de faptul ca curcanul nu prinde culoarea inchisa, pana nu se face la interior.
- Serviti kebabul de curcan cu salata, o felie de lamaie si ulei de masline.