- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbiile cu sos de vin este un preparat pescaresc gustos, aromat si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 4-6 scrumbii proaspete
- 200 ml vin
- 1 ceapa mica
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- sare
- piper boabe
- patrunjel verde tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati pestele, spalati, goliti si sarati pe dinauntru si lasati sa stea 15 minute cu sarea pe el.
- Curatati ceapa, morcovii si patrunjelul, taiati-le felii, spalati in apa rece si puneti sa fiarba intr-o cratita mare in care clocoteste apa. Fierbeti acoperit 1/4 ora, apoi strecurati apa, spalati pestele si asezati-l peste legume in randuri stranse.
- Puneti vinul in vasul cu legume si peste, sarati putin, acoperiti si fierbeti 20 minute la foc potrivit. Scoateti pestele pe farfurii, iar legumele, trecute prin sita sau mixate 1 min, le puneti intr-un castron mai mare. Amestecati cu patrunjel verde tocat fin, serviti langa peste.
- Serviti scrumbiile cu felii de paine prajita sau cu legume fierte.