Scrumbii cu sos de vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scrumbiile cu sos de vin este un preparat pescaresc gustos, aromat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 4-6 scrumbii proaspete
    • 200 ml vin
    • 1 ceapa mica
    • 2 morcovi
    • 2 radacini de patrunjel
    • sare
    • piper boabe
    • patrunjel verde tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati pestele, spalati, goliti si sarati pe dinauntru si lasati sa stea 15 minute cu sarea pe el.
  2. Curatati ceapa, morcovii si patrunjelul, taiati-le felii, spalati in apa rece si puneti sa fiarba intr-o cratita mare in care clocoteste apa. Fierbeti acoperit 1/4 ora, apoi strecurati apa, spalati pestele si asezati-l peste legume in randuri stranse.
  3. Puneti vinul in vasul cu legume si peste, sarati putin, acoperiti si fierbeti 20 minute la foc potrivit. Scoateti pestele pe farfurii, iar legumele, trecute prin sita sau mixate 1 min, le puneti intr-un castron mai mare. Amestecati cu patrunjel verde tocat fin, serviti langa peste.
  4. Serviti scrumbiile cu felii de paine prajita sau cu legume fierte.

Recomandari

Friptura sau Gratar