Rata in sos de coniac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rata in sos de coniac este preparatul ideal pentru o masa festiva alaturi de cei dragi.Aroma sosului va completa gustul fin al carnii de rata.

Ingrediente

    • 1 rata
    • 3 portocale
    • 3 linguri sos de soia
    • 6 cepe mici
    • 50 ml coniac
    • 1 lingura unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Taie rata: scoate bucatile depiept de pe os fara sa tai pielea si pulpele. Pune pulpele  si spatele la fiert in apa cu sare timp de 45 de minute.
  2. Cresteaza pielea de pe piept, da-o cu sare si pune-o la frigider. cand pulpele sunt aproape fierte, scoate-le pe un servet.
  3. Intr-o tigaie nonaderenta rumeneste pieptul: mai intai partea grasa, iar dupa ce capata o culoare aramie, intoarce-l.
  4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asaza pulpele, pieptul si celelalte bucati si baga tava in cuptorul incins 15 minute.
  5. Cat timp sta rata la cuptor,prepara sosul.In grasimea ramasa de la piept, pune putin unt si caleste cepele curatate si taiate in doua pana cand devin sticloase, apoi toarna coniacul, sosul de soia si zeama de la portocale. Amesteca si lasa sosul pe foc pana devine consistent.
  6. Scoate carnea pe un platou si pune unt deasupra. Serveste rata alaturi de sos si garnitura de varza rosie tocata cat mai marunt.

Recomandari

Friptura sau Gratar