- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de linte este un preparat de post, aromat si gustos, pe care il puteti servi cald sau rece.
Ingrediente
- 200 gr linte
- 3 catei de usturoi
- boia
- patrunjel verde
- 1 ceapa
- ulei
- zeama de lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute
- Lasa lintea la inmuiat peste noapte intr-o cratita plina cu apa. A doua zi, scurge apa si adauga alta proaspata, cat sa depaseasca nivelul lintei cu 3 degete, apoi pune-o la fiert, adaugand in apa si putina sare.
- Intre timp, curata ceapa, toac-o marunt si caleste-o in putin ulei, pana incepe sa devina sticloasa, apoi adauga in oala cu line, amestecand.
- Dupa ce a fiert lintea( in jur de 30 de minute), curata usturoiul, piseaza-l marunt si adauga-l in oala. Drege gustul de sare, pune o lingurita de boia dulce si acreste cu putina zeama de lamaie.
- Mancarea de linte se servetse calda, cu patrunjel verde proaspat tocat.