- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crevetii prajiti cu ghimbir si fructe sunt gustrea perfecta in zilele de vara, fiind un preparat gustos, plin de vitamine si cu un efect revigorant.
Ingrediente
-
300 gr cozi de creveti uriasi
-
1 buc fruct kaki
-
25 gr radacina de ghimbir
-
1 lime
-
1 buc mango
-
3 linguri miere de albine
-
1 salata verde
-
2 linguri sos de soia
-
ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Cozile de creveti se lasa la decongelat, daca e cazul se indeparteaza intestinul negru, se spala si se sterg prin tamponare. Se curata ghimbirul si se toaca marunt.
- Se amesteca zeama de lamaie verde cu miere, sos de soia si ulei, se adauga ghimbirul si se potriveste de gust. Se amesteca cu crevetii, se acopera si se lasa 2 ore la marinat, in frigider.
- Se curata fructul de mango, se taie pulpa de pe sambure. Se cojeste fructul kaki si se taie felii. Se desface salata, se spala si se lasa sa se scurga, apoi se repartizeaza pe 4 farfurii.
- Se scurg crevetii si se prajesc impreuna cu mango 1 minut, intr-o tigaie cu strat anti-aderent. Se stropesc cu sosul de marinat si se prajesc 3 minute, pe o parte si pe alta. In ultimul minut se adauga kaki. Crevetii si fructele impreuna cu sosul obtinut se aseaza peste salata.