Somon la cuptor pe pat de fenicul

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul la cuptor pe pat de fenicul este un preparat aromat si gustos, pe care ar trebui sa il incercati daca aveti ocazia. Semintele de fenicul accentueaza aroma pestelui si il face un preparat usor de tolerat.

Ingrediente

    • 1 kg bulbi de fenicul
    • 1 lingurita seminte de fenicul
    • 2 lingurite mustar
    • 4 buc file de somon
    • 200 ml frisca lichida
    • 2 lingurite piper negru macinat
    • 100 ml vin alb
    • sare
    • 4 fire de ceapa verde

Instructiuni de preparare

  1. Se curata bulbii de fenicul iar  frunzele se pun deoparte. Bulbii se taie in doua, se indeparteaza tulpina, apoi jumatatile de bulb se taie oblic, in fasii subtiri. Se curata ceapa verde si se taie inele, apoi se aseaza, impreuna cu feniculul, intr-o forma de sufleu unsa cu putin ulei.
  2. Se amesteca vinul alb si frisca cu sare, piper si mustar, se toarna apoi peste la legume si se coc 5-10 minute in cuptorul incins, la foc moderat.
  3. Intre timp se zdrobesc semintele de fenicul in mojar. Se rup frunzulitele de patrunjel, se toaca si se amesteca cu semintele de fenicul si cu o lingurita de piper.
  4. Se spala fileurile de somon, se usuca prin tamponare, se sareaza si se dau prin amestecul de piper si fenicul. Se aseaza pe patul de fenicul si, in functie de grosimea fileurilor, se dau la cuptor 20-25 de minute.
  5. Se toaca frunzele de fenicul si se presara pe deasupra, apoi se poate servi cu piure de cartofi sau crochete.

Recomandari

Mancaruri