Ardei copti picanti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii copti picanti reprezinta o mancare supersanatoasa si racoritoare continand in acelasi timp o mare cantitate de vitamina C

Ingrediente

    • 4 ardei (rosii, galbeni si portocalii sunt cei mai buni)
    • 5 linguri de ulei de masline
    • 1 catel de usturoi zdrobit
    • 2 linguri otet de vin rosu
    • o lingura de capere scurse
    • o legatura de partunjel verde taiat grosier

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca ardeii cu o lingura de ulei de masline pe toate partile, apoi se aseaza pe un gratar sau sub grillul de la cuptor si se coc  pana se innegresc pe toate partile. Se pun intr-o punga de plastic staransa bine si se lasa sa se raceasca.
  2. Cand ardeii s-au racit se curata de coaja, se inlatura mijlocul, membranele si semintele si se rup in fasii.
  3. Separat intr-un bol preparam dressingul amestecand uleiul de masline ramas, usturoiul si otetul si se adauga putina sare.
  4. Se stropesc ardeii cu acest sos  adaugand deasupra capere si patrunjel verde.

Recomandari

Mancaruri