- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de cocos cu vin este o reteta care nu trebuie sa lipseasca din retetarul niciunei gospodine.
Ingrediente
- 1 cocos
- 1 ceapa
- 1 lingura faina
- 3 catei de usturoi
- 10 buc arpagic
- 200 gr ciuperci
- 60 gr unt
- 3 linguri ulei
- 50 gr coniac
- 150 gr slanina afumata
- 500 ml vin rosu
- sare
Instructiuni de preparare
- Un cocos tanar, se curata, se spala, apoi se taie in ucati si impreuna cu ceapa tocata si cu slanina taiata felii se pune cu 30 gr unt si 3 linguri de ulei sa se inabuse, pe foc mic.
- Cand carnea incepe sa se rumeneasca se presara faina, se amesteca in sos, se toarna vinul, coniacul, putina sare, putin piper macinat, usturoiul taiat feliute si se lasa saaa fiarba la foc mic in cuptor,acoperind cratita cu un capac.
- Cand este gata se serveste cu ciupercile si arpagicul inabusite in unt si cu cartofi pai.