- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de cocos sote este cunoscuta de multe gospodine, insa putine se incumete sa o prepare deoarece pare complicata. Aroma si gustul ei este un avantaj pentru bucatareasa care il va prepara.
Ingrediente
- 1 cocos mediu
- patrunjel verde
- marar verde
- ulei
- 3 catei de usturoi
- 10 ciuperci albe mici
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Cocosul se curata, se spala bine sub jet de apa rece, apoi se pune sa se friga intr-o cratita cu ulei, usturoiul pisat, sare, putin piper macinat si verdeata tocata marunt. Se adauga 200 ml apa, se acopera cratita cu un capac si se fierbe 30-40 de minute in cuptor.
- Din cand in cand se intoarce ca sa se friga uniform. Inainte de a fi gata cu 15 minute se pun ciupercile intregi, se acopera si se lasa in cuptor sa fiarba pana scade zeama lasata de ciuperci si ramane numai sosul.