- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gutuile cu carne de gaina este un preparat pe care trebuie sa il incercati. Desi pare imposibila combinatia gutui si carne de gaina este cea mai buna alegere.
Ingrediente
- carne de gaina
- 100 gr unt
- 100 ml vin alb
- 1 lingura pasta de tomate
- 3 gutui coapte
- sare
- 2 linguri zahar
- 1 ceapa
Instructiuni de preparare
- Picioarele si maruntaiele de la gaina se rumenensc intr-o lingura de unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Se acopera cratita cu un capac si se lasa focul mic. Se mai amesteca, din cand in cand, ca sa nu se prinda carnea de cratita.
- Cand a scazut apa lasata de carne si ceapa si-a schimbat culoarea, se toarna apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba la foc mic. DUpa 30 de minute se pune sare si zaharul ars stins cu 2-3 linguri de apa. Zaharul nu se arde prea tare ca sa nu amareasca mancarea.
- Gutuile se taie sferturi si sferturile in doua si se rumenesc usor in unt, apoi se pun in cratita cu carne cand acesta este fiarta. Se adauga vinul, pasta de tomate si se lasa sa mai fiarba pana scade vinul.