- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de aripioare de pui in sos de vin poate fi mereu imbunatatita, adaugand in loc de vin suc de portocale sau zeama de lamaie.Mereu veti avea un gust placut si delicios si o aroma imbietoare.
Ingrediente
- 6 buc aripioare de pui
- 250 ml vin alb
- 1 ceapa
- 100 gr bacon
- 250 gr ciuperci
- 150 ml ulei
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Se adauga baconul taiat fasii si ciupercile curatate si taiate felii. Le lasi 10 minute sa se caleasa impreuna la foc potrivit.
- Separat, in alta tigaie se pune o lingura de unt sa se topeasca si se pun aripioarele de pui spalate si taiate in doua. Dupa ce s-au rumenit pe toate partile, se pun in tigaia cu ciupercile, se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul la foc mic pentru 15 minute. Inainte de a opri focul cu 5 minute se potriveste gustul de sare si piper si se presara verdeata.