- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiar daca reteta de Beef Wellington nu se stie carei bucatarii apartine acest fel de mancare: englez sau francez pot sa va spun ca este o mancare delicioasa si rafinata.
Ingrediente
- 500 gr muschi de vita
- 500 gr ciuperci
- 8 feli de sunca de Parma
- mustar de Dijon pentru a unge muschiul de vita
- 400 gr aluat foietaj
- un ou intreg
- 1-2 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- salvie si frunzulite de cimbru
- sare de mare si piper negru
- ulei de masline extra virgin
Instructiuni de preparare
- Incinge cuptorul la 220’C.
- Condimenteaza muschiuletul cu sare de mare si piper negru proaspat macinat. Prajeste-l pe toate partile intr-o tigaie cu ulei de masline.
- Pune ciupercile, usturoiul si cimbrul intr-un blender. Pasireaza pana obti opasta. Incinge o tigaie in care adauga pasta de ciuperci. Adauga vinul si lasa sa se evapore alcoolul si tot lichidul.
- Pe o folie de plastic intinde feliile de sunca, peste care intinde pasta de ciuperci. Unge muschiletul cu mustar dupa care aseaza-l peste pasta de ciuperci. Ruleaza si lasa-l in frigider pentru circa 30 de minute.
- Intinde aluatul foietaj, pune pe mijloc frunzulitele de salvie, rulada, unge aluatul cu ou batut dupa care impacheteazal. Unge si in exterior cu ou batut, cresteaza-l cu lama care nu taie a unui cutit, condimeteaza-l cu sare de mare si coace-l in cuptor pentru 30-35 de minute.