- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crevetii cu curcuma sunt aromati si foarte gustosi, fiind un preparat indragit de iubitorii de fructe de mare.
Ingrediente
- 500 gr creveti proaspeti
- 100 ml lapte de cocos
- 2 linguri mazare
- 1 lingurita sos de soia
- 2 linguri unt
- 50 gr alune caju
- 1 morcov
- 1/2 lingurita curcuma
- 1 catel de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata crevetii, pastreaza codita, spala-i, apoi pune-i la scurs intr-o sita.
- Curata morcovul si taie-l in felii subtiri, apoi caleste-le in untul incins, adaugand mazarea si, la urma, crevetii. lasa sa se rumeneasca iar la final adauga sosul de soia.
- Toarna laptele de cocos peste creveti, adauga praful de curcuma, alunele caju si mai adauga putina sare, daca e necesar.
- Toarna o cana cu apa, acopera cu capac, lasa sa fiarba 15 minute, apoi adauga usturoiul pisat marunt si opreste focul. Lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi poti servi.