- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bibanul fiert este un preparat delicios care este foarte gustos daca este servit rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 biban
- 1/2 lingurita sare
- 1 ceapa
- cimbru
- patrunjel verde
- 100 ml otet
- 4 boabe de piper
- 1 morcov
- usturoi
- 1 foaie de dafin
Instructiuni de preparare
- Se pune oa oala cu 1,5 litri apa la fiert, si cand incepe sa fiarba se adauga legumele, iar dupa 25 de minute de fierbere se pune pestele bine spalat si se lasa sa fiarba la foc mic.
- Cand pestele este gata fiert, se lasa in apa sa se raceasca, apoi se inlatura pielea, iar carnea se desface fileuri, care se aranjeaza pe un platou, si se garnisesc cu cartofi natur, patrunjel verde tocat marunt si cu feliute subtiri de usturoi.
- Bibanul fiert este bun si cu sos alb, preparat cu vin alb in loc de lapte si amestecat cu verdeturi tocate: hatmatuchi, patrunjel verde si tarhon.