- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana de iepure este un preparat delicios, al carui gust il puteti imbunatati adaugand un pumn de masline in momentul in care puneti legumele in vas.
Ingrediente
- 4 pulpe de iepure
- 1 telina mica
- 4 catei dde usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 foi de dafin
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 200 ml vin rosu
- oregano
- 1/2 lingurita nucsoara
- 2 linguri ulei de malsine
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala pulpele de iepure, sterge-le cu un prosop, apoi taie-le in doua , pe articulatie. Curata si spala legumele pe care apoi taie-le in bucati mari, cepa pestisori, morcovul rondele, iar telina cuburi sau bastonase.
- Freaca pulpele cu sare, nucsoara, oregano si piper, apoi pune-le intr-un vas de lut incapatro.
- Pune legumele, pasta de tomate desfacuta in vin si foile de dafin. Adauga usturoiul zdrobit cu latul cutitului si restul de condimente ramase dupa pregatirea carnii.
- Pune uleiul de masline, apoi acopera oala si bag-o la cuptor, la foc potrivit, timp de doua ore.