- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand nu stiti ce sa mai preparati pentru masa de pranz este cazul sa incercati reteta de boeuf burguignon. Este o macare pe care o veti aprecia imediat!
Ingrediente
- 1 kg gulas de vita
- 300 gr ceapa
- 50 gr usturoi
- 300 gr morcov
- 750 ml vin rosu sec
- 1 cutie rosii in bulion
- 200 gr costita afumata
- 50 gr faina
- 20 ml ulei
- 500 gr ciuperci
- foi de dafin
- cimbru
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Carnea se condimenteaza. Ceapa, usturoiul si morcovii se curata si se taie in cubulete. Se separa soriciul si se taie costita in jumari.
- Carnea se prajeste in uleiul incins bine. Se adauga ceapa, usturoiul si morcovul. Uleiul se scurge si se adauga faina, apoi se amesteca pana se rumenste. Se pune vinul rosu si rosiile in bulion pasate. Se pune soriciul de la costita impreuna cu dafinul si cimbrul. Se lasa la foc mic timp de cel putin 2 ore, amestecand din cand in cand. Se adauga jumarile si ciupercile cu 10 minute inainte de a fi gata.
- Boeuf burguignon se serveste cu garnitura de cartofi natur.