- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tonulcu ghimbir si sos de soia este un preparat foarte aromat si gustos, pe care trebuie sa il incercati daca aveti ocazia.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 2 portii
- Amestecati vinul, sosul de soia, mierea, sosul iute, usturoiul, zeama de lamaie si ghimbirul. puneti bucatile de peste intr-un castron si turnati peste ele 50 ml din amestecul de vin cu mirodenii. Lasati sa stea la marinat 30 de minute la temperatura camerei sau 2 ore la frigider.
- Scoateti pestele din marinata, stegeti-l si ungeti-l cu ulei. Frigeti pestele la gratar, nu mai mult de 4 minute pe fiecare parte.
- Restul de mairnata fierbeti-l la foc mediu, circa 15 minute, pana scade ca un sirop. Luati de pe foc si adaugati uleiul de susan.
- Pentru garnitura de castraveti, puneti castravetii si ceapa intr-un castron, adaugati otetul si amestecati, apoi acoperiti vasul si lasati 15 minute la frigider.
- Serviti pestele ffript acoperit de sos si cu garnitura de castraveti.