Ton cu ghimbir si sos de soia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tonulcu ghimbir si sos de soia este un preparat foarte aromat si gustos, pe care trebuie sa il incercati daca aveti ocazia.

Ingrediente

    • 2 bucati ton
    • 175 ml vin alb sec
    • 2 linguri sos de soia
    • 1 lingura miere de albine lichida
    • 2 catei de usturoi, tocati
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • 1 lingura sos iute
    • 1 lingurita ghimbir ras fin
    • 2 lingurite ulei de susan, pentru uns

    PENTRU GARNITURA DE CASTRAVETI:

    • 1 cana rondele subtiri de castravete
    • 1/4 ceapa taiata rondele subtiri
    • 50 ml otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 2 portii

  1. Amestecati vinul, sosul de soia, mierea, sosul iute, usturoiul, zeama de lamaie si ghimbirul. puneti bucatile de peste intr-un castron si turnati peste ele 50 ml din amestecul de vin cu mirodenii. Lasati sa stea la marinat 30 de minute la temperatura camerei sau 2 ore la frigider.
  2. Scoateti pestele din marinata, stegeti-l si ungeti-l cu ulei. Frigeti pestele la gratar, nu mai mult de 4 minute pe fiecare parte.
  3. Restul de mairnata fierbeti-l la foc mediu, circa 15 minute, pana scade ca un sirop. Luati de pe foc si adaugati uleiul de susan.
  4. Pentru  garnitura de castraveti, puneti castravetii si ceapa intr-un castron, adaugati otetul si amestecati, apoi acoperiti vasul si lasati 15 minute la frigider.
  5. Serviti pestele ffript acoperit de sos si cu garnitura de castraveti.

Recomandari

Mancaruri