- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Caponata siciliana este o mancare de vara, deosebit de aromata si de usoara, pe baza de vinete, telina si si capere , insotite de un sos de rosii dulce-acrisor, cu note parfumate de plante aromatice.
Ingrediente
- 1 telina cu frunze
- 3 cepe
- 3 ardei
- 50 ml vin alb
- 4 catei de usturoi
- piper negru macinat
- 4 vinete
- 6 rosii
- 3 linguri de capere
- 250 gr masline
- sare
- busuioc pentru ornat
Instructiuni de preparare
- Vinetele se spala si se curata, apoi se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si se lasa sa se scurga.
- Separat, se curata telina si se taie cubulete si se caleste in uleiul de masline impreuna cu ceapa si cu vinetele. Se adauga ardeii si se lasa sa se caleasca in suc propriu.
- Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se paseaza cu blenderul, apoi sosul se toarna in cratita impreuna cu usturoiul, caperele, vinul alb si maslinele feliate.
- Cand toate legumele sunt fierte, se baga cratita la cuptor ca sa scada sosul, apoi se serveste cu busuioc proaspat tocat marunt.