- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scoicile provensale sunt delicioase, iar daca le preparati pentru mai multe persoane, puteti adauga pentru aroma si rondele de ardei iute.
Ingrediente
- 1 kg scoici Saint-Jacques
- 1 lamaie
- 2 linguri faina alba
- 250 ml vin alb sec
- 5 linguri unt
- frunze de busuioc proaspat
- 1 ceapa
- 1 legatura vardeata: patrunjel verde sau marar
- 2 catei de usturoi
- 5 rosii
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Presarati scoicile cu sare, piper, apoi adaugati faina si amestecati.
- Incingeti o tigaie in care puneti 3 linguri de de unt si usturoiul tocat si lasati pana incepe sa sfaraie, apoi se adaugati scoicile. Lasati focul mediu si asteptati pana ce scoicile devin maronii pe o parte, apoi la fel si pe cealalta parte (3-4 minute in total).
- Adaugati restul de unt peste scoici, apoi ceapa tocata marunt, rosiile taiate cuburi mici, sarea, piperul si lasati timp de 2 minute. Adaugati vinul si mai lasati pe foc timp de 1 minut.
- La final, adaugati patrunjelul si busuiocul tocate si zeama de la jumatate de lamaie.