- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Laptucile umplute cu carne este o mancare dietetica care se poate consuma chiar si de persoanele care tin cure sau diete.
Ingrediente
- 6-8 laptuci mijlocii
- 200 ml apa calda sau supa de zarzavat
- 1 piept de pui fiert sau 300 gr friptura de vitel
- 1 ou
- patrunjel tocat
- 1 lingura cu bulion de rosii
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti laptucile de frunzele vestede, scurtezi cotorul, speli sub jet de apa rece si le pui sa fiarba in apa care clocoteste doar 2-3 minute.
- Le scoti, le scurgi si, cand s-au racit le umpli cu tocatura de carne: pieptul de pui sau friptura de vitel o tai in cuburi mici, o asezi in castron, amesteci cu bulion de rosii, patrunjel tocat, sare, piper macinat si 1 ou crud.
- Omogenizezi, iei din amestec si pui umplutura in mijlocul laptucilor. Le legi la capat cu ata curata, le pui la fiert acoperite cu apa calda sau supa de zarzavat.Fierbi 30 de minute, servesti mancarea calda, cu paine proaspata si vin rose.