Ficatei la tava cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficateii sunt o minunata sursa de fier, de aceea ficateii la tava cu legume pot constitui o masa potrivita pentru intreaga familie.Pentru o aroma minunata puteti adauga in momentul servirii marar verde tocat fin.

Ingrediente

    • 500 gr ficatei de pui
    • 250 ml vin alb
    • 1 ceapa
    • 3 linguri ulei
    • 3 fire de ceapa verde
    • 2 morcovi
    • 1 ardei gras rosu
    • 4 catei de usturoi
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Pui ficateii de pui spalati intr-o tava patrata de aragaz si ii stropesti cu ulei.
  2. Cureti si tai rondele ceapa, ardeiul, morcovul si adaugi usturoiul taiat felii. Asezi rondelele de legume peste ficateii de pui, presari totul cu sare si piper si bagi la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc mic.
  3. Dupa aproximativ 20 de minute, cand s-au rumenit usor, intorci ficateii cu o paleta, iar cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor stropesti ficateii si legumele cu vin alb.
  4. Servesti ficateii fierbinti cu piure de cartofi sau cu alte garnituri de muraturi.

Recomandari

Mancaruri