- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnea de porc cu legume este o mancare foarte gustoasa si aromata, perfecta atat iarna cat si vara.
Ingrediente
- 800 gr carne de porc cu os
- 200 gr costita afumata
- 4 carnati
- 1 varza alba
- 1 telina
- 4-5 morcovi
- 200 gr fasole boabe
- 2 cepe
- 2-4 catei de usturoi
- 1-2 cuisoare
- 1 lingura cu sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 1/2 ore
- Spalati fasolea si lasati-o acoperita cu apa rece 10-12 ore.
- Curatati legumele si taiati-le julien, spalati cu apa calduta, puneti legumele la fiert in apa care clocoteste. Tot acum puneti sa fiarba: fasolea inmuiata, usturoiul tocat, 1-2 cuisoare, carnea taiata felii si costita afumata taiata romburi mici. Fierbeti acoperit la foc moderat 1 ora.
- Spalati varza, tocati-o marunt, adaugati ceapa taiata pestisori, presarati cu sare grunjoasa. Framantati amestecul cu mana 2-3 minute, spalati cu apa calduta, scurgeti in sita. Puneti la fiert peste legume odata cu 10-12 boabe de piper, continuati fierberea 1 ora cu vasul acoperit si focul moderat. Sarati dupa gust.
- Rumeniti carnatii in cratita fara grasime, lasati sa fiarba cu amestecul de carne si legume 20 min.
- Stingeti focul, racoriti mancarea, scurgeti zeama si serviti pe farfurii: carne, carnati, legume - langa paine de casa si vin rosu.