Carne de porc cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnea de porc cu legume este o mancare foarte gustoasa si aromata, perfecta atat iarna cat si vara.

Ingrediente

    • 800 gr carne de porc cu os
    • 200 gr costita afumata
    • 4 carnati
    • 1 varza alba
    • 1 telina
    • 4-5 morcovi
    • 200 gr fasole boabe
    • 2 cepe
    • 2-4 catei de usturoi
    • 1-2 cuisoare
    • 1 lingura cu sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 1/2 ore

  1. Spalati fasolea si lasati-o acoperita cu apa rece 10-12 ore.
  2. Curatati legumele si taiati-le julien, spalati cu apa calduta, puneti legumele la fiert in apa care clocoteste. Tot acum puneti sa fiarba: fasolea inmuiata, usturoiul tocat, 1-2 cuisoare, carnea taiata felii si costita afumata taiata romburi mici. Fierbeti acoperit la foc moderat 1 ora.
  3. Spalati varza, tocati-o marunt, adaugati ceapa taiata pestisori, presarati cu sare grunjoasa. Framantati amestecul cu mana 2-3 minute, spalati cu apa calduta, scurgeti in sita. Puneti la fiert peste legume odata cu 10-12 boabe de piper, continuati fierberea 1 ora cu vasul acoperit si focul moderat. Sarati dupa gust.
  4. Rumeniti carnatii in cratita fara grasime, lasati sa fiarba cu amestecul de carne si legume 20 min.
  5. Stingeti focul, racoriti mancarea, scurgeti zeama si serviti pe farfurii: carne, carnati, legume - langa paine de casa si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri