- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnea de porc cu varza rosie este un preparat foarte gustos, aromat si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1,5 kg carne de porc cu os
- 2 kg varza rosie
- 50 gr unt
- 175 ml vin rosu
- sare
- 20 boabe piper
- 1 lingura cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati varza de foile uscate sau lovite, spalati-o intreaga sub jet de apa sau scufundati-o de 2-3 ori intr-o caldare cu apa. Lasati sa se scurga,apoi taiati varza in sferturi.
- Folosind un cutit cu lama ascutita, tocati varza in fasii subtiri, strangeti tocatura in lighean, presarati cu sare, framantati amestecul cu mana 2-3 min, apoi spalati cu apa rece si turnati varza in sita sa se scurga.
- Spalati carnea, uscati-o cu un prosop curat, rumeniti-o in unt. Folositi pentru asta tava de friptura.
- Cand carnea s-a rumenit adaugati varza, boabele de piper, putina sare, 1 lingura cu zahar. Turnati in tava un pahar cu vin rosu fierbinte, apoi puneti tava in cuptorul cald pentru 1 ora, intoarceti carnea, continuati procesul de frigere.
- Dupa 2 ore scoateti friptura curatati oasele si taiati-o felii.
- Serviti impreuna cu varza calita, langa paine neagra si vin rosu.