Carne de porc cu varza rosie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnea de porc cu varza rosie este un preparat foarte gustos, aromat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 1,5 kg carne de porc cu os
    • 2 kg varza rosie
    • 50 gr unt
    • 175 ml vin rosu
    • sare
    • 20 boabe piper
    • 1 lingura cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati varza de foile uscate sau lovite, spalati-o intreaga sub jet de apa sau scufundati-o de 2-3 ori intr-o caldare cu apa. Lasati sa se scurga,apoi  taiati varza in sferturi.
  2. Folosind un cutit cu lama ascutita, tocati varza in fasii subtiri, strangeti tocatura in lighean, presarati cu sare, framantati amestecul cu mana 2-3 min, apoi spalati cu apa rece si turnati varza in sita sa se scurga.
  3. Spalati carnea, uscati-o cu un prosop curat, rumeniti-o in unt. Folositi pentru asta tava de friptura.
  4. Cand carnea s-a rumenit adaugati varza, boabele de piper, putina sare, 1 lingura cu zahar. Turnati in tava un pahar cu vin rosu fierbinte, apoi  puneti tava in cuptorul cald pentru 1 ora, intoarceti carnea, continuati procesul de frigere.
  5. Dupa 2 ore scoateti friptura curatati oasele si taiati-o felii.
  6. Serviti impreuna cu varza calita, langa paine neagra si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri