- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tochitura olteneasca etse o mancare pe acre daca aveti ocazia trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata.
Ingrediente
- 700 gr carne proaspata de porc
- 200 gr slanina
- 500 gr ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 1 lingurita cu sare
- 1/2 lingurita cu piper macinat
- 1 ardei iute
- 175 ml vin alb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8-10 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Curatati carnea de oasele mici, spalati cu apa rece si uscati carnea in prosop curat sau cu servetele de hartie, apoi taiati cuburi cu latura de 2-3 cm.
- Spalati slanina, stergeti in prosop si tocati-o marunt. Puneti slanina in cratita mai mare sau in ceaun, lasati sa se topeasca usor, adaugati carnea si acoperiti vasul, lasati sa se rumeneasca 5-7 minute, adaugati ceapa tocata, usturoiul si ardeiul iute taiat fasii.
- Lasati sa fiarba in suc propriu, cu vasul acoperit, la foc mic timp de 15 minute, apoi stingeti cu bulion de rosii si vin alb. Sarati si piperati tochitura, lasati sa fiarba in continuare pana se poate consuma. Pastrati la cald pana cand serviti.
- Faceti o mamaliga din 2 litri de apa, 700 gr malai, 1 lingurita cu sare: puneti apa in ceaun si adaugati malaiul in ploaie atunci cand apa a ajuns la punctul de fierbere. Sarati, amestecati des cu lingura de lemn. Dupa 20 minute de fierbere, mamaliga este gata.
- Serviti tochitura cu mamaliga calda si cu un pahar de vin rosu sau rose.