- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tochitura taraneasca este o mancare rustica rapida si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 500 gr carne grasa de porc (de pe burta, de la ceafa sau de pe coaste)
- 1/2 ficat de porc
- 2 rinichi
- 1/2 muschiulet
- 2 cepe mari
- 1 lingura cu untura
- sare
- 1 praz
- 2 linguri cu bulion
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Spalati carnea, uscati-o in prosop sau in servetele de hartie, taiati-o cuburi cu latura de 2-3 cm si puneti-o in untura fierbinte. Acoperiti vasul in care se prajeste carnea si lasati sa fiarba 5-6 min in suc propriu. Intoarceti carnea cu o lingura de lemn si adaugati ficatul, rinichii si bucatile de muschiulet toate taiate felii sau cuburi.
- Inainte de a-i folosi, tineti rinichii in apa cu otet 1/2 ora. Adaugati ceapa si prazul tocate marunt, sarati si turnati 1 ceasca de apa calda in care ati desfacut bulionul.
- Continuati fierberea pana cand totul se poate consuma, tinand cratita cu carne acoperita cu capac.
- Serviti cu mamaliga calda si vin rosu alaturi.