- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu smantana este o mancare aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 8-10 cartofi rosii (cu carne ferma si coaja usor rosie)
- sare
- 200 gr smantana
- 2 linguri cu marar tocat
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati cartofii cu apa rece sau calduta folosind un burete moale. Limpeziti si puneti la fiert cu apa calda cat sa-i acopere. Puneti capacul deasupra vasului, potriviti focul, fierbeti 20-25 minute.
- Raciti cartofii dupa ce ati aruncat apa in care au fiert 10-15 minute, curatati de coaja si taiati-i felii subtiri.
- Incalziti untul intr-o cratita larga, adaugati cartofii, sarati usor si turnati deasupra 1/2 din cantitatea de smantana. Acoperiti cratita, lasati sa se rumeneasca leguma la foc potrivit. Dupa 10-15 minute trageti cratita de pe foc, puneti restul de smantana peste cartofi, portionati in farfurii. Presarati deasupra mararul tocat.
- Serviti ca un fel de mancare sau ca garnitura langa peste, carne sau chiftele de legume.