- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea picanta de conopida este un preparat delicios pe care il putei prepara si fara carne, sau folosind bucati din carne de pui.
Ingrediente
- 1 conopida mare
- 5 rosii
- 1 ardei iute rosu
- patrunjel verde
- 300 gr carne tocata
- 1 ceapa
- suc de lamaie
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Rupe conopida in buchetele si opareste-le in apa cu putina sare, apoi pune-le intr-o sita sa se scurga.
- Opareste rosiile, curata-le de pielite si de cotoare, apoi taie-le cubulete. Toaca ceapa si ardeiul iute marunt.
- Pune ceapa la calit in ulei incins si cand incepe sa-si schimbe culoarea adauga carnea tocata. Sareaza si pipereaza dupa gust si las-o pana ce-si schimba culoarea. Adauga rosiile si ardeiul iute si lasa sa mai dea in cateva clocote.
- Adauga buchetelele de conopida, sareaza dupa gust, acopera cratita cu capac si lasa sa mai dea in cateva clocote. Daca scade prea mult, completeaza cu apa sau cu supa clara de legume.
- La final, stropeste preparatul cu o lingura cu zeama de lamaie si aromatizeaza cu patrunjel verde tocat marunt.