- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele de cartofi in sos de stafide sunt varianata fara carne a clasicelor chiftelute marinate.Ele pot fi insotite de orice alt tip de sos oferind mereu aceeasi savoare desavarsita!
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- oua
- 3 linguri ulei
- 250 gr faina
- 1 lingura zahar
- susul de la o lamaie
- 300 gr stafide aurii
- sare
- 150 ml vin alb
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja intr-o oala cu apa si putina sare.Cand se pot strapunge cu furculita, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce cartofiii s-au racit, se curata de coaja si se paseaza cu mixerul sau se trec prin masina de tocat. Piureul obtinut se amsteca cu ouale batute si se framanta cu 150 gr de faina si putina sare.
- Din compozitia framatata se formeaza chiftelute.Restul de faina se caleste in ulei incins si se stinge cu apa.Se lasa focul mic si se fierbe timp de 15 minute.
- Separat, se caramelizeaza zaharul, se stinge cu vin,apoi se adauga stafidele. Se lasa sa clocoteasca la foc mic 2-3 minute, dupa care se amesteca cu sosul de faina si cand incepe sa dea in clcot se pun chiftelele. Se mai lasa sa dea in cateva clocote impreuna, apoi se adauga sucul de la lamaie, iar daca doriti puteti adauga chiar si cateva feliute de lamaie.
- Chiftelutele se servesc calde sau reci alaturi de un pahar de vin alb.