- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Codul pe pat de legume este un preparat delicios pe care il puteti prepara in weekend, chiar in momentul cand vin invitatii.
Ingrediente
- 500 gr file de cod
- 100 gr ciuperci
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura mustar
- patrunjel verde
- 2 ardei grasi
- 50 gr masline feliate
- 100 ml vin
- 3 linguri ulei
- zeama de lamaie
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se portioneaza pestele, se pudreaza cu sare si cu piper macinat, stropeste-l cu zeama de lamaie si se da la rece.
- Se curata ciupercile si se taie felii. Ardeii se spala, se curata de seminte si cotoare, apoi se taie felii. Ciupercile taiate si ardeii feliati se pun intr-o tava de copt.
- Se amesteca mustarul cu uleiul folosind un tel, se adauga vinul si putina zeama de lamaie. Sosul obtinut se toarna peste legume, se adauga usturoiul pisat, maslinele si se asaza pestele deasupra, bagand tava in cuptorul incins, la foc moderat pentru 20 de minute.
- Pestele se serveste cald, pe pat de legume si cu patrunjel verde tocat marunt.