Mancare de pui si legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de pui si legume este un preparat ideal pentru zielele de vara. Este o mancare practica, intrucat se poate servi cu felii de paine prajita si cu putina smantana.

Ingrediente

    • 600 gr piept de pui
    • 2 dovlecei medii
    • 125 ml supa de legume
    • 4 catei de usturoi
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 vanata mare
    • 200 gr fasole verde
    • 200 gr ciuperci
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ceapa
    • ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curatati vanata, dovleceii, rosiile, ardeiul, ciupercile se taie  feliute. Se toaca ceapa marunt si 2 catei de usturoi, iar ceilalti doi ii lasati intregi. Se curata fasolea verde si se taei in bucati de      2 cm si se pune pe foc intr-o craticioara cu apa. Se lasa la fiert 10 minute, pana cand fasolea se patrunde partial.
  2. Intr-o cratita incapatoare, se pune ulei si cei doi catei de usturoi, usor zdrobiti cu muchia cutitului.Cand incepe sa sfaraie, se scoate usturoiul din cratita si se arunca. Se adauga carnea de pui taiate bucatele si se caleste pana cand se rumeneste putin, apoi se pune usturoiul tocat marunt si ceapa, se amesteca si se lasa sa se caleasca impreuna pentru 4 minute, la foc mic.
  3. Se pun legumele in cratita peste carne, in afara de patrunjel si rosii, si se toarna supa de legume. Se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba timp de 30  de minute. Spre final, se pun rosiile tocate si patrunjelul taiat marunt, sare sipiper macinat. Se lasa mancarea sa fiarba inca 10 minute la foc mic, apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
  4. In momentul servirii se pune o lingura de smantana peste mancare si se serveste cu paine prajita.

Recomandari

Mancaruri