Ciulama de urzici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulamaua de urzici este poate printre putinele mancaruri care se poate face maxim de 2-3 ori pe an deoarece urzicile nu se gasesc decat primavara si nu trebuie sa fie nici prea batrane.

Ingrediente

    • 5 gramezi de urzici
    • 150 gr unt
    • 400 ml lapte dulce
    • 1 ceapa
    • 4 linguri faina
    • 1 capatana de usturoi
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Urzicile se curata de codite si se spala in mai multe ape, api se lasa sa se scurga un pic. Intre timp se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga urzicile si putina sare, si se lasa sa fiarba pana cand urzicile se inmoaie. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
  2. Cu un mixer se face un piure din urzici, sau se poate toca marunt, si se lasa putin sa se racoreasca.
  3. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se caleste in putin ulei. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se adauga piureul de urzici si 4 linguri de faina.se ameteca continuu pana cand se omogenizeaza compozitia. Se adauga untul si laptele treptat, pana cand se ajunge la consistenta dorita.daca este prea groasa se mai poate adauga lapte sau apa calda.
  4. Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic. Se amesteca des ca sa nu se prinda, si cand este aproape gata se adauga usturoiul facut mujdei. Se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se porneste aragazul si se mai lasa mancarea 15-20 minute sa se racoreasca.

Recomandari

Mancaruri