- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Orez cu ficatei de pasare este o reteta delicioasa datorita faptului ca se prepara rapid si
este delicioasa.Este preparatul perfect pentru acei copii care refuza ficateii in orice alt mod preparat.
Ingrediente
- o ceasca orez
- 6 buc ficatei de pasare
- 100 gr unt
- 150 gr cascaval
- 200 ml suc de rosii
- 600 ml supa de carne sau apa calda
- patrunjel verde
- sare
- 100 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se pun 50 gr unt intr-o cratita si cand acesta s-a incins se adauga orezul, se amesteca si se lasa sa se caleasca, avand grija sa nu se arda. Se adauga supa de carne sau apa calda, se pune putina sare si se baga in cuptorul incins pana se umfla.
- Ficateii se calesc in 50 gr de unt incins, apoi se taie felii si se adauga peste orez. Se amesteca orezul cu ficateii, se presara cascaval ras si se lasa la cuptor pana cand se rumeneste cacavalul.
- In mometul servirii se adauga suc de rosii si o ploaie de patrunjel verde tocat fin.